דף הבית » עבודה
עבודה
באחד הביקורים אצל אחיו, שהיה בשנים ההן בקיבוץ גבת, הזדמן לעקיבא לעבוד במכוורת, ומיד הושפע והתקשר לענף זה. אחיו, שהרגיש בדבר, המליץ בפני מורי בית הספר [מקווה ישראל] להכניסו לענף הדבורים. בכל המרץ והרצינות החל עקיבא את עבודתו בענף זה. ב – 1931, בגמרו את לימודיו היו בידיו שני מקצועות חקלאיים: רפת ומכוורת.
בשנה השלישית להיותו במקווה התגבשה מחשבתו הרעיונאית והההכרתית לחיי קיבוץ, ובשנת 1932 יצא להכשרה, עם בני חוגו, לקיבוץ הרצליה, כיום – שפיים.
בסיימו את הכשרתו נקרא על ידי אחיו לעזור למשפחה להעביר אותה ארצה. מספר חודשים עבד עקיבא כפועל בודד, ובחודשים אלה עברה עליו תקופת משבר קשה ביותר, כי ראה את חיוו רק במסגרת הקבוצה. לבסוף, אחרי שמונה חודשים חזר לעין חרוד למטה, והתחיל בהגשמת החזון שלו בענף הדבורים. מלחמות רבות וקשות היו לו עד אשר הוחלט לקנות כמה כוורות מידי ערבים. וכך החל חלומו להתגשם.
בשנת 1934, כשבאתי לקבוצה, היו כבר 40 כוורות. המכוורת הייתה אז אחד הענפים המכניסים. זוכרת אני את הרדיות הראשונות: הרבה דבש רדו אז, והוא חזר מן הרדייה עייף ומאושר ועיניו אמרו: "עוד יגדל הענף הזה, ועוד תהיה ידי נטוייה".
זוכרת אני כי בהנאה רבה ומרצונו החופשי עבדה והירבה להסתכל בכוורות גם בשבתות.
הייתה לו אהבה אבהית לדבורים, ובעדינות וברגישות מיוחדת היה תופס את הדבורה דווקא בכנפיה, בכדי שלא תעקוץ ותמות עם עקיצתה. פעם שאלתיו, איך אפשר לעבוד בענף שתמיד צפויות בו עקיצות, כאבים והתנפחויות. הוא ענה לי בחיוך: "לו לא עקצו, לא הייתי מוצא עניין בכך".
פעמים רבות היה אומר לי" "האידאל שלי להגדיל את ענף המכוורת שיהיה ענף גדול ורציני". ורצונו היה רצון ברזל חתר ופילס דרך לקראת המטרה, וגם הצליח.
בעונת הפריחה נדד עם המכוורת לפתח תקווה, ובקיץ למפרץ חיפה, ובמשך הזמן עם התפתחות הענף הרחיק לנדוד גם לגליל, למקומות נידחים ובין ערבים. למען הדבורים נכון היה לתת הכל.
כתבה: מרים ברזלי, מתוך קובץ יזכור שהוצא לאור על ידי קיבוץ בית השיטה, מרץ 1948
עקיבא חיפש ומצא בנקיקי הגלבוע נחילים של דבורת-הבר, הגיע דרך רבייה משובחת עד למלכות גזעיות אמריקניות והגדיל את תפוקת הדבש משנה לשנה. עקיבא נדד עם כוורותיו לשטחי פריחה באזורים שונים בארץ, בין יהודיים ובין ערביים, וידע לעבור בשלום בכל המקומות.
שקד על גידול צמחייה מיוחדת בעלת פריחה אבקנית מרובה להזנת הדבורים ונעשה לאחד מטובי המומחים לכוורנות בארץ. [מקור: אתר מועצה אזורית הגלבוע]